Skötselråd

Nail hair/Vax-Metoden

Löshår kräver mer skötsel än ditt riktiga hår. Ditt riktiga hår får näring genom rötterna vilket löshåret inte får. Därför är det viktigt att ta hand om löshåret och använda återfuktande produkter för att det inte ska bli torrt, tovigt eller tappa sin lyster.


- Tvätta ej håret på minst 24 timmar (Helst 48) efter isättning.

- Ha alltid håret flätat när du sover, badar eller tränar.

- Red ut och borsta håret morgon, kväll och innan dusch.

- Använd återfuktande produkter avsett för ditt hår (kolla gärna med Miresands Skönhetssalong).

- Undvik helst salt och klorvatten.

- Använd hårinpackning och hårolja men se till att undvika fästena.


VID TVÄTT AV HÅRET:


Använd schampo som återfuktar håret och som inte innehåller alkohol, sulfater eller parabener.

Tvätta med ljummet vatten och gnugga inte vid hårbotten (låt fingrarna glida emellan varje fäste).

Följ upp med hårinpackning minst en gång i veckan och olja efter varje dusch. 

Krama försiktigt ur håret på vatten och krama försiktigt med handduk, gnugga ej låt helst håret lufttorka men hårfön går bra om det inte är på för hög värme sen kan du platta, locka och styla håret som vill. (Vid känslig hårbotten rekommenderas föning vid fästena för att undvika fukt)


FÄRGNING AV HÅR:

Då håret redan är behandlat rekommenderas det inte att du färgar håret.

All färg sker på egen risk och all garanti på håret kommer upphöra att gälla.


Håret håller från 2 - 6 månader

TRNZ-Metoden

- Omsättning av ditt hår sker i en intervall på 6-8v. Kunder med svåra tovor tar längre tid för omsättning och blir därför debiterade extra. Så tänk på att sköta dessa skötselråd så klarar du dig fint.


- Sov alltid med håret i en fläta så att inte dina fästen rör på sig under natten, på det sättet håller dom sig finare längre och du motverkar tovor.


- Borsta igenom håret noggrant varje dag för att undvika tovor. (Försök komma så nära fästena som möjligt)


- Undvik att bada i saltvatten och klor då håret torkas ut och kan bli missfärgat. Skulle du mot förmodan ibland hamna i denna situationen på bl.a semestrar så se alltid till att ha en bra hårinpackning med hög återfuktining både under och efter bad.

TVÄTT:


För att hålla kvalitén på håret är det viktigt att du behandlar det med rätt produkter. Hör med oss på salongen för mer information om vilka produkter som passar just din hårtyp bäst.

Viktigt dock att dina produkter aldrig innehåller följande:

- Sulfater tar bort fett och smuts väldigt effektivt men tar även bort nödvändigt fett i hårbotten. Då blir du torr och det kan börja klia

- Parabener är ett konserveringsmedel som kan orsaka allergi och irritation.

- Protein kan göra ditt löshår hårt, likaså keratin. 

- Alla ovanstående ämnen bör undvikas av dessa anledningar men främst även för att det kan påverka dina fästen att glida ur.

- Försök att alltid massera in schampot endast i hårbotten då ett hår blir smutsigt vid scalpen och inte i längder. Detta gör att du bibehåller din lyster i löshåret längre. PS. Var försiktig vid fästena.

- Lämna gärna ditt balsam eller din hårinpackning i håret i 30 minuter minst 1 gång i veckan då ditt löshår mår bra av extra fukt.

- Föna ALLTID håret torrt efter bad/dusch. Speciellt viktigt att dina fästen är torra. 

- Gå ALDRIG och lägg dig med blött hår då detta kan skada både ditt eget samt löshåret.

STYLING:

- Var försiktig när du använder din plattång/locktång. För hög värme = minskad livslängd på både ditt eget samt löshåret. Rekomendation är att aldrig överstiga 180 grader på dina stylingverktyg. Använd alltid värmeskydd.

- Använd en borste anpassad för löshår.

FÄRGNING AV LÖSHÅR:

- Om du vill färga/slinga ditt hår så gör det inte själv. Gå till en frisör och få hjälp.

- All färgning sker på egen risk. Vi ansvarar inte för problem som kan uppstå. Vi tar heller inte emot returer/reklamationer på färgade varor.

Alla våra löshår går att färga och styla precis som du vill tack vare kvalitén på vårat hår. Dock sker all färgning av löshår på egen risk då håret redan är behandlat av fabriken. 


Fransförlängning

- Förberedelse innan behandling. Ha ej smink eller en fet, oljebaserad kräm på ögonen. Du ska inte göra fransförlängning om du har eller har haft infektion i ögonen någon gång under de senaste 3 veckorna.

- Efter behandlingen bör du vänta i 24 timmar med att duscha, bada i simhall, sola solarium eller basta.

Anledningen till detta är för att limmet ska härda tillräckligt.

- Borsta fransarna 2 gånger om dagen med den medföljande borsten vid första besöket. Kamma däremot aldrig fransarna när de är blöta eller fuktiga.

- Tvätta alltid fransarna och ansiktet 1 gång om dagen med skumrengöring. (Finns att köpa på Miresands, undvik produkter med olja i)

- Gnugga ej ögonen och använd ingen kräm på ögonfransarna.

- För bästa effekt på din förlängning rekommenderas ett återbesök för en påfyllning var 3-4:e vecka.

- Du ska inte försöka ta bort fransarna själv, det sliter på dina fransar och kan göra mycket ont. I värsta fall kan du dra loss dina egna fransar.

- Använd endast vattenbaserad mascara. Vattenfast eller oljebaserad mascara får ej användas. Använd inget smink som måste tas bort med sminkremover. Var medveten om att om du använder mascara på din fransförlängning så är risken att de trillar av snabbare mycket större.

- Ju försiktigare du är med dina fina fransar, desto längre håller dom.